Înapoi la pagina de start

Scrisoarea din partea companiei de recuperare creanțe, primul pas spre plata datoriilor

56d83f6b16d86d82d29e77f1500223ab487e84e5

Atunci când găsiți în cutia poștală o scrisoare adresată nouă din partea unei firme de recuperare creanțe, teama sau rușinea nu trebuie să fie sentimentele dominante. Desigur, întrebarea “cum pot scăpa din această situație” apare și poate provoca îngrijorare, dar răspunsul se află chiar în interiorul plicului. Unul dintre cele mai importante și eficiente atitudini atunci când vă confruntațo cu o astfel de situație este să vă asumați ceea ce vi se întâmplă și să faceți cu încredere primii pași înspre rezolvarea situației și achitarea datoriei.

Băncile, companiile de asigurări sau de telecomunicații pot preda datoriile unor companii care recuperează creanțe, notificându-vă despre acest lucru. Firmele de recuperare creanțe își doresc să rezolve situația pe cale amiabilă însă, dacă nu se va ajunge la o soluționare în acest mod, se poate demara procedura de executare silită. Iar aceasta înseamnă costuri suplimentare, deseori foarte mari. De aceea, este recomandabil să evitați această procedură, rezolvând pe cale amiabilă situația datoriilor dumneavoastră. Chiar dacă aveți probleme financiare sau personale care vă împiedică să rambursați ratele, angajații companiei de recupare creanțe pot găsi o soluție echitabilă pentru ambele părți. Nu este nevoie să vă ascundeți sau să vă prefaceți că problema nu există. Cu cât veți evita mai mult să răspundeți la încercările companiei de recuperare de a vă contacta, cu atât vă veți îngreuna situația. O astfel de atitudine demonstrează rea-voință, nicidecum faptul că vă simțiți copleșiți de probleme sau rușine. Iar problema nu va dispărea de la sine. De cele mai multe ori, în cuprinsul scrisorilor de la compania de recuperare creanțe se află soluția la problemele dumneavoastră. Dar pentru a nu rata această oportunitate, pe lângă faptul că trebuie să deschideți plicurile, este esențial să luați legătura cu compania de la care ați primit scrisorile. Comunicați-le situația dumneavoastră și arătați-vă dorința de a găsi o rezolvare. A vă achita restanțele va necesita voință și gestionarea eficientă a bugetului personal, dar eliminarea stresului provocat de datorii vă va recompensa toate eforturile. În plus, odată ce scăpați de grija datoriilor, finanțele dumneavoastră vor fi mai echilibrate. În toată perioada de rambursare a datoriilor, sprijinul celor din jur este foarte important: de la faptul că vă vor atenționa atunci când sunteți pe punctul de a vă depăși bugetul, la sfaturi pentru a vă reduce cheltuielile, de a economisi sau a vă spori veniturile, la înțelegerea situației că nu veți mai putea participa atât de activ la activitățile sociale. De aceea, nu ezitați să le cereți celor apropiați ajutorul.

O scrisoare de la firma de recuperare a creanțelor ar trebui să fie văzută ca primul pas în rezolvarea problemelor dumneavoastră financiară și ca o șansă de a vă achita datoriile.

Citiți scrisorile și acționați: luați legătura cu compania de recuperare creanțe și stabiliți un plan de rambursare a datoriilor