Înapoi la pagina de start

Monitorizarea cheltuielilor – moft sau necesitate?

accounting-57284

Va intrebati cum de ati ramas fara bani la finalul lunii? Traiti de la salariu la salariu? Va uitati la economii si va ganditi ca ar putea fi mai mari? Daca raspunsul este da la oricare din aceste intrebari, atunci nu sunteti singurii in aceasta situatie. Tineti minte ca atunci cand vine vorba despre achizitii, ce nu stiti va poate dauna.

Monitorizarea cheltuielilor este singura modalitate prin care puteti afla exact cat cheltuiti pe lucrurile ne-esentiale precum distractie, restaurante, evenimente, hobby-uri etc. Chiar daca 20 sau 50 RON nu inseamna mare lucru, atunci cand adunati toate aceste sume mici, obtineti o valoare mare.

Pentru a vedea unde se duc banii dumneavoastra, adunati extrasele cardurilor, chitante si facturi. Creati categorii pentru cele mai frecvente grupe de cheltuieli. Treceti prin documente si notati sumele in fiecare categorie. Odata ce ati notat toate cheltuielile din luna anterioara, veti fi surprinsi de ce veti descoperi. Dar nu va opriti aici. Monitorizati-va cheltuielile in timp real, pastrand chitantele si notand valoarea fiecarei achizitii. Verificati regulat cum stati. Veti fi surprinsi sa vedeti cat cheltuiti intr-o zi sau o saptamana si de cat de repede se aduna sumele.
Odata ce ati descoperit adevarul despre unde se duc banii dumneavoastra, nu exista cale de intoarcere. Puteti sa continuati cu obiceiurile de a cheltui bani, insa nu veti mai fi la fel de nepasatori. Pentru ca, de cum vedeti cifrele negru pe alb, nu va mai puteti ascunde.

Daca doriti sa va schimbati obiceiurile pentru totdeauna, folositi informatiile aflate si creati-va un buget aliniat cu obiectivele de economisire.
Tineti minte, insa, monitorizarea cheltuielilor este doar primul pas. Ce faceti dupa, este mai important. Voi trebuie sa va schimbati.

Daca vreti sa economisiti mai multi bani din cat castigati, acum este cel mai bun moment pentru a incepe monitorizarea cheltuielilor. Dar pregatiti-va – s-ar putea sa nu va placa ceea ce vedeti. Daca nu va place concluzia la care ajungeti dupa ce v-ati monitorizat cheltuielile, depinde doar de voi sa va schimbati comportamentul.

Monitorizarea tuturor cheltuielilor pe care le faceti este o necesitate daca vreti sa vedeti o schimbare in bine a situatiei dumneavoastra financiare. Daca nu doriti sa faceti nicio schimbare, veti gasi scuze si veti considera monitorizarea cheltuielilor un moft.