Înapoi la pagina de start

Ianuarie, un nou ÎNCEPUT

Female hand holding a pen and writing a plan in a planner

Dacă în anul 2016 am învățat împreună ABC-ul economisirii eficiente, cu sfaturi și informații ușor de aplicat, 2017 este anul în care vom pune totul în practică. Știm că un nou set de reguli și comportamente financiare trebuie să aibă ca punct de plecare determinarea și dorința pentru mai bine, de aceea vă propunem ca în noul an să vă setați un obiectiv important: rambursarea tuturor datoriilor.

Primul pas: începeți chiar din această lună un plan de rambursare a datoriilor. Poate părea un lucru greu de îndeplinit sau un plan prea ambițios, însă totul ține de shimbarea abordării față de cheltuieli și economii lunare. Cum? Iată câteva direcții care vă pot ajuta să vă îndepliniți obiectivul:

1. În 2017 economisiți în fiecare săptămână o sumă de bani, indiferent că este mai mare sau mai mică.
2. Întocmiți în fiecare lună o listă de cheltuieli, respectați-o și nu o depășiți.
3. Fiți onești cu voi înșivă în ceea ce privește puterea financiară, chiar dacă acest lucru presupune renunțarea la unele distracții.
4. Regândiți-vă necesitățile și prioritățile și nu faceți achiziții care nu sunt necesare.

Rambursarea datoriilor poate presupune unele sacrificii, însă nimic nu se va compara cu satisfacția de a returna banii datorați și de a vă bucura de banii pe care îi dădeați pe rate. Alături de familie și cu multă determinare, nimic nu va fi prea greu în 2017.