Înapoi la pagina de start

Femeile între generozitate și o viață fără datorii

5a95320f9fbe83851a5c32091cc45e285261e6b4

Este cunoscut și demonstrat prin mai multe studii faptul că femeile își achită mai conștiincios datoriile în comparație cu bărbații, însă o serie de probleme și predispoziții psihologice le determină să acționeze mai puțin cumpătat în comparație cu aceștia.

De multe ori, femeile, deși își doresc o viață fără datorii, iau pe umerii lor plata unui angajament făcut de copii, nepoți sau alte rude. În ciuda faptului că acestea duc povara creditelor familiei, în evidențele băncilor sunt mai mulți bărbați, deoarece ei preferă să plătească mai repede creditele și se simt vinovați atunci când sunt în întârziere cu plățile. Totuși, femeile sunt majoritare la restanțele la credit, ceea ce indică faptul că scapă finanțele de sub control și trebuie să aibă mare grijă la rambursarea împrumuturilor.

Situația majorității femeilor necesită o monitorizare constantă a bugetului și un plan permanent de economii. Adesea acestea se îndatorează atunci când au de plătit facturi mai mari sau apar cheltuieli neprevăzute și rareori iau credite pentru vacanțe sau produse electronice. În plus, femeile iau credite pentru nepoți sau copii pentru că aceștia nu îndeplinesc toate condițiile, cu promisiunea că vor plăti rata lunară. În practică, uneori lucrurile stau diferit și rudele nu plătesc ratele lunare, iar titularul creditului este responsabil.

Care este soluția atunci când rudele cer să fie ajutate cu un împumut? Dacă există dubii că persoanele vor plăti ratele lunare, un refuz este cea mai bună alegere. În general, o astfel de situație poate avea un final nefericit, cu stres suplimentar, eforturi și buget de austeritate.