Înapoi la pagina de start

Bugetul ei vs. bugetul lui. Cum să faceți să cheltuiți eficient pentru amândoi

bugetul-ei-vs-bugetul-lui

Când se apropie sărbătorile și faci socotelile de sfârșit de an, parcă nu mai ajung banii și de cadouri și de tot ce aveți de cumpărat de fiecare dată. Atât lista ei de cumpărături lunară, cât și cea pentru Moș Crăciun, sunt mai stufoase decât ale lui de fiecare dată. E greu să menții un echilibru între cele două bugete, mai ales că depinde și de cât de costisitoare sunt articolele de pe listă, nu doar de cât de numeroase sunt.

Deși femeile par mai cheltuitoare decât bărbații, un studiu MasterCard realizat în Europa arată că 18% dintre respondenții de gen masculin spun că obișnuiesc să cheltuiască peste 100 € la cumpărături, în vreme ce doar 8% dintre femeile care au răspuns la aceeași întrebare sunt dispuse să treacă acest prag. În același timp, 67% dintre respondente se bucură de cadourile mici și recunosc valoarea morală pe care le au pentru ele cadourile spontane sau cumpărăturile. Tot în cadrul acestui studiu, a reieșit că și bărbații adoră la fel de mult să își facă un cadou spontan cel puțin o dată pe lună, pentru a se motiva, însă le preferă pe cele mai costisitoare.

Pentru a menține un echilibru în bugetul de cuplu, de sărbători și nu numai, vă recomandăm să construiți o listă bazată pe priorități sau categorii de cumpărături și să aveți grijă să achiziționați mai întâi produsele de folosință zilnică, pentru că ele se consumă mai rapid. Nu doar pentru acest tip de cumpărături, ci și pentru celelalte, ar fi bine să stabiliți o limită de buget. Spre exemplu, dacă doriți să achiziționați o pereche de pantofi, este ideal să vă încadrați într-o sumă pe care o considerați confortabilă pentru bugetul de cuplu.

Hobby-ul ocupă și el un loc important în listă, însă și aici intervine creativitatea voastră. Puteți folosi cele mai ingenioase soluții pentru a vă menține în bugetul agreat de amândoi. Respectând o listă clară, puteți face să fie bine pentru amândoi și veți avea buget și pentru cadourile pentru cei dragi!