Înapoi la pagina de start

5 sfaturi neconventionale de a economisi bani de sarbatori

business-money-pink-coins

Pentru cele mai multe persoane, sarbatorile inseamna agitatie, cheltuieli mari pentru cadouri pentru cei dragi, pregatiri si senzatia ca a trecut timpul prea repede. In plus fata de tot acest stres, tentatiile sunt multe si mari si, fara o strategie bine pusa la punct, riscati sa va depasiti bugetul.

1. Nu cumparati cadouri
Nu trebuie sa cumparati cadouri pentru toate persoanele pe care le cunoasteti. Perioada Sarbatorilor este destul de scurta si, cu siguranta, nu veti reusi sa va intalniti toate cunostintele si toti membrii familiei. In loc sa cumparati un cadou pentru fiecare persoana, puteti cumpara un singur cadou pentru intreaga familie – ceva ce va fi util si folositor pentru toti.
Banii astfel economisiti ii puteti folosi pentru ceva mai important pentru voi – achitarea in avans a unui credit, economii, achizitionarea unui bun pe care il doriti etc.
Tineti cont ca sarbatorile inseamna sa petreceti timp cu persoanele dragi nu sa ii acoperiti de cadouri.

2. Nu mai folositi cardurile de credit
In aceasta perioada folositi doar bani gheata, nu va atingeti de cardurile de credit sub niciun pretext. Daca nu aveti bani sa cumparati ceva, pur si simplu nu cumparati. Cautati alternative similare mai ieftine sau alte variante.

3. Oferiti cadouri obiecte pe care le aveti
Cu siguranta, cel putin un prieten sau o ruda v-a admirat ceva ce detineti dar nu folositi sau printre toate lucrurile din casa voastra se gaseste un obiect care stiti ca ar bucura pe altcineva. Pe acestea (si multe altele) le puteti folosi pentru a le darui persoanelor dragi. Puteti folosi aceeasi strategie si pentru Secret Santa. Singurele reguli de care trebuie sa tineti cont sunt ca obiectele oferite sa fie in stare buna si in termen de valabilitate.

4. Evitati promotiile
Promotiile par avantajoase si, de cele mai multe ori, sunt. Cu toate acestea, multe persoane tind sa cheltuiasca mai multi bani atunci cand vad sau doresc sa beneficieze de o promotie. 2+1 gratuit este avantajos doar daca folositi toate cele 3 produse. Nu va ganditi ca veti cumpara acum si folosi cu alta ocazie.

5. Faceti cadourile singuri
Toata lumea apreciaza cadourile home/hand-made, astfel incat, daca aveti vreun talent anume, nu ezitati sa il folositi. Iar idei de cadouri sunt foarte multe si variate: de la haine pictate, tricotaje, cosmetice, dulceturi sau gemuri, prajituri, semne de carte, bijuterii si multe altele. Astfel de produse costa mai putin decat daca le-ati cumpara si vor fi foarte apreciate de cei care le primesc.

Sfat pentru anul viitor! Incepeti din timp achizitia cadourilor! Nu lasati toate cumparaturile in ultima luna, astfel incat sa nu puneti presiune doar pe finantele dintr-o singura luna. In plus, veti scapa de stresul legat de livrarea la timp a produselor comandate online sau de lipsa stocurilor. Poate vi se pare ciudat sa va pregatiti lista de cadouri cu cateva luni mai devreme si sa le si cumparati. Cu cat aveti mai mult timp la dispozitie, cu atat puteti gasi mai multe optiuni care va ajuta bugetul.