Înapoi la pagina de start

4 sfaturi pentru a rămâne în buget la început de an

a6c1abf329ed50b9a449e414b1ebd1604ecabf58

Cu toții ne pricepem la făcut liste, însă prea puțini dintre noi reușim să încadrăm acele liste în bugetul pe care îl avem disponibil. Asta înseamnă că ar trebui să începem mai întâi cu construirea unui buget isteț și abia apoi să ne ocupăm de liste. Cum ianuarie este o lună perfectă pentru un nou început, mai ales dacă vrem să ne schimbăm obiceiurile financiare, iată aici și 4 sfaturi ajutătoare pentru a rămâne în buget:

1. Când îți construiești bugetul isteț, ține cont și de plățile recurente, astfel încât să nu rămâi cu restanțe greu de recuperat. Ai grijă să pui în buget nu doar veniturile, ci și ratele la bancă, facturile de utilități, întreținerea și alte cheltuieli lunare.
2. Evită împrumuturile de orice fel. Fie că te împrumuți de la bancă sau de la prieteni, sumele respective trebuie rambursate. Un împrumut prezintă risc mare mai ales atunci când veniturile tale sunt mici sau când nu ai siguranța unui job stabil.
3. Scapă de cheltuielile inutile. Nu ai neapărat nevoie de Internet nelimitat? Poți reduce abonamentul tău. Circuli zilnic cu mijloacele de transport în comun, pe o singură linie. Fă-ți abonament doar pentru asta!
4. Alegeți întotdeauna promoțiile și reducerile. Curând marile magazine vor începe reducerile de iarnă, iar obiectele vestimentare vor avea reduceri însemnate. Astfel, vei economisi, dar te vei bucura și de hainele preferate.

Cu toții ne dorim ca un nou început de an să ne aducă o viață financiară mai echilibrată și datorii din ce în ce mai mici. Însă, pentru ca acest vis să devină realitate, trebuie să facem noi înșine o schimbare și alături de cei dragi, să adoptăm noi obiceiuri financiare.