Înapoi la pagina de start

3 situații în care creditele nu sunt riscante

695cc6f159c62e8eb3e5c34f7e42c4af03e4a52f

Cele mai comune motive pentru un împrumut în cazul românilor sunt achitarea cheltuielilor zilnice și plata facturilor, dar și renovarea locuinței, călătorii și achiziții de produse electro-casnice. Când nu sunt riscante aceste credite?

Obiectiv: renovarea locuinței și achizitionarea de produse electro-casnice. Când aceste creditele nu sunt riscante? Doar atunci când decideți să faceți renovarea sau achizițiile ce nu suportă amânare și presupun costuri pe care le puteți achita fără a destabiliza bugetul lunar. Dacă știți că puteți renova doar bucătăria, rezolvați doar acest aspect. Atunci când planificați o renovare dar și cumpărați dispozitive electronice pentru apartament, alegeți doar strictul necesar și țineți minte că banii împrumutați vor trebui să fie restituiți.

Obiectiv: cheltuieli zilnice. Aceste împrumuturi nu sunt riscante decât atunci când aveți încredere că problemele cu rambursarea obligațiilor curente sunt temporare. În astfel de situații alegeți un împrumut cu perioadă de grație, astfel încât să puteți începe rambursarea după câteva luni. Iar în câteva luni, situația dumneavoastră financiară se poate îmbunătăți.

Obiectiv: vacanțe și hobby. Aceste împrumuturi au un risc scăzut doar atunci când situația financiară este stabilă și salariul vă permite să plătiți obligațiile lunare chiar dacă durează o perioadă mai lungă.

Creditele de acest fel sunt riscante atunci când recurgeți la ele în mod repetat. Dacă tentația de a face achiziții luxoase este foarte mare, merită să analizați impactul datoriei asupra veniturilor dumneavoastră din lunile următoare și să luați o decizie în consecință.